FINAL SALE – Min. 25% reducere la articolele selectate CUMPARA ACUM

BF LvLCu sau fara sireturi

Este 2022, iar ghetele de fotbal fără șireturi nu sunt doar un experiment nebun al designerilor, așa cum au fost până acum. Totul a început în 2006, când Lotto și-au lansat ghetele lor futuriste de fotbal Zhero Gravity, dar acea vreme nu a avut un mare impact asupra industriei fotbalului. Abia la 10 ani de la lansare, adidas a lansat primele crapoane fără șireturi, numite ACE 16+ Purecontrol, care au declanșat nebunia „fără șireturi”.

Vom încerca apoi să explicăm principalele diferențe dintre versiunile clasice cu șireturi și cele fără.

Ghete fără șireturi

adidas este principalul jucător de pe această piață, având versiuni ale tuturor ghetelor actuale fără șireturi. Recent, Nike, Puma și chiar New Balance au început să testeze "apele" fără șireturi și este doar o chestiune de timp până când vor fi la același nivel cu concurenții lor cu trei dungi.

Argumente PRO "fara sireturi"

Cei mai mulți dintre noi probabil că vom fi de acord că ghetele de fotbal fără șireturi au aceasta atracție estetică pe care nu o putem nega. Designul fără sudură, neobstrucționat de sireturile clasice, ne-a atras cu siguranță atenția.

În afară de aspectul lor, este vorba în principal despre senzația mingii. Mulți jucători profesioniști au trecut recent la versiuni fără șireturi pentru că preferă acea atingere „desculță” pe care ghetele cu șireturi nu o au.

Argumente CONTRA "fara sireturi"

Principala problemă cu ghetele fără șireturi este că nu se vor potrivi perfect tuturor. Fiecare dintre noi este diferit și are o formă diferită a piciorului. În afară de mărimea clasică, potrivirea lor este universală și, prin urmare, pot fi prea strâmte pentru cineva sau, dimpotrivă, prea lărgite în zona coppului. Dar dacă aceasta nu este o problemă pentru tine, atunci ghetele de fotbal fără șireturi pot fi alegerea potrivită.

Laceless football boots


Ghete cu șireturi

Argumente PRO sireturi

Ghetele de fotbal clasice cu șireturi garantează în principal o potrivire excelentă. Datorită șiretului, piciorul nu va aluneca în gheata și, prin urmare, o schimbare rapidă a direcției nu te va arunca niciodată. În plus, Puma a dus „blocarea” piciorului la un alt nivel cu modelul lor Future 1.4 care are un sistem revoluționar de șireturi pe lângă curelele de compresie, care se înfășoară în jurul piciorului. Acest lucru va garanta că pantoful se va potrivi exact tipului tău de picior și că toate spațiile vor fi umplute așa cum ar trebui. Deci nu poți greși cu clasicii.

Argumente CONTRA sireturi

„Problema” cu șireturile ghetelor este legarea. Dacă acest lucru este luat ca un minus este foarte subiectiv, deoarece am menționat-o în paragraful anterior ca un lucru pozitiv. Da, vei petrece mai mult timp legându-ți ghetele, dar până acum șireturile au fost o parte normală a tuturor ghetelor de fotbal, așa că ne îndoim că vor deranja pe oricine atât de mult.

Laced football boots

Concluzia

Dezbaterea „cu sau fără șireturi” va depinde întotdeauna de preferințele personale și de forma picioarelor. Dacă aveți o formă atipică a piciorului, probabil că este mai bine să rămâneți cu ghetele clasice.

Dar dacă ghetele de fotbal fără șireturi ți se potrivesc bine și cauți o senzație mai naturală la minge, atunci nu ai de ce să-ți faci griji, cumpără de exemplu unul dintre modelele adidas elite astazi!