Top intamplari de la Cupa Mondiala

32 echipe. 48 meciuri. 122 goluri. Aproape doua saptamani de fotbal excelent in faza grupelor de la Cupa Mondiala. Iar spectacolul real abia acum incepe, cand faza eliminatorie bate la usa, iar echipele nationale ramase vor avea acelasi scop - victoria!

Din nou ti-am pregatit un rezumat al celor mai importante intamplari, de aceasta data din runda a treia a meciurilor de grupa. Blestemul campionilor, necazul Africii si rascoala din Nord. Distreaza-te si urmareste statisticile meciurilor marcate de tipuri diferite de ghete de fotbal.

Patriarhul

In varsta de 45 de ani si 161 de zile, portarul egiptean, Essam El-Hadary, a devenit cel mai batran jucator in istoria Cupei Mondiale, care a jucat vreodata intr-un meci. Magicianul egiptean, acum mai in varsta decat trei dintre antrenorii echipelor din Cupa, chiar a salvat un penalty in meciul impotriva Arabiei Saudite.

La Celeste

Datorita invingerii Rusiei cu 3:0, Uruguay a devenit prima echipa de la 1998 (cand pe atunci a fost Argentina), care a castigat toate cele trei meciuri din grupa, fara a pierde un singur gol.

Tratat de neagresiune

Meciul dintre Franta si Danemarca a fost primul meci fara goluri, dupa 37 de meciuri din aceasta Cupa Mondiala.

Blestemul campionilor

Pentru a treia oara consecutiva, campionii nu reusesc sa se califice pentru faza eliminatorie. Germanii li s-au alaturat astfel Italiei (2010) si Spaniei (2014). Ce mahmureala!

Necazul african

Pentru prima data de la 1982, nici o echipa africana nu a ajuns la play-off. Echipa senegaleza aproape a reusit, dar a fost pana la urma eliminata conform regulii de fair-play a numarului de cartonase galbene si astfel Japonia s-a calificat in locul lor.

Statisticile golurilor marcate de diferite tipuri de ghete de fotbal

COPA PURE.1 SG
adidas
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE CR7 SG-PROAC
nike
PREDATOR ACCURACY+ FG
adidas
Nou
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Nou
COPA PURE+ FG
adidas
COPA PURE+ FG
adidas
Nou
COPA PURE+ FG
adidas
MORELIA NEO III BETA JAPAN FG
mizuno
Mercurial Zoom Superfly 9 Elite CR7 FG
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
X SPEEDPORTAL.1 FG
adidas
Sustenabilitate
Anterior
Urmatorul