5% extra reducere pentru membrii Clubului chiar acum Devino membru
Tipurile de talpa ale ghetelor de fotbal

Tipurile de talpa ale ghetelor de fotbal

27. 7. 2020 3 min. de lectura

Care sunt tipurile diferite de talpa a ghetelor de fotbal si care ti se potriveste?

Se spune ca pentru a juca fotbal ca un profesionist, trebuie sa gandesti si sa te pregatesti ca un profesionist. Alegerea potrivita a ghetelor de fotbal este foarte importanta, intrucat trebuie sa fii intotdeauna gata pentru orice suprafata pe care joci.
Nu lasa nimic sa iti influenteze performanta si domina terenul indiferent de conditii. In blogul de astazi iti vom explica diferitele tipuri de talpa ale ghetelor de fotbal si cum sa le alegi pe cele corecte, pentru a face un joc cat mai bun.

Ghete pentru teren natural dur - Firm Ground (FG)

Ghetele FG sunt incredibil de universale - multi jucatori stralucesc in ele si ii putem vedea si-n meciurile din Champions League. Crampoanele fixe din plastic ofera o tractiune ideala pe terenuri dure si mult confort, astfel incat orele petrecute cu ele la antrenamente sau in timpul meciului vor fi si mai placute.

Nike Mercurial Superfly SafariNike Mercurial Superfly Safary

Ghete pentru teren natural moale - Soft Ground (SG)

Sase crampoane de metal, ca pe vremuri. Ghetele de fotbal SG sunt potrivite pentru terenurile moi, umede, cu un nivel mai dificil de joc. Deoarece fotbalul devine tot mai rapid cu fiecare meci, o singura alunecare poate avea consecinte fatale. Pentru a evita astfel de situatii, ghetele SG asigura o potrivire perfecta si stabilitate maxima, in orice conditii.

Nike Tiempo LegendNike Tiempo Legend

Ghete pentru teren natural moale inspre dur SG-PRO

Iti prezentam un bun compromis intre ghetele FG si SG: ghetele SG-PRO. Cele sase crampoane metalice se imbina cu alte cateva crampoane din plastic, ceea ce face ca talpa sa fie un amestec intre cele doua tipuri mentionate mai sus. Crampoanele metalice de diferite lungimi pot fi utilizate in functie de cat de moale este suprafata de joc, astfel ghetele sunt potrivite pentru o variatie mai mare de terenuri. Inovatia Nike Anti-Clog foloseste talpa SG-PRO, imbinand noi tehnologii pentru a oferi o aderenta mai buna, prevenind lipirea noroiului pe talpa.

Nike PhantomVSN AnticlogNike PhantomVSN Anticlog

Ghete pentru teren/gazon sintetic - Turf (TF)

Daca doresti sa stapanesti jocul pe un gazon artificial, pe strada sau pe alte suprafete dure de joc, atunci ghetele de fotbal TF sunt alegerea potrivita pentru tine.

Nike Mercurial Vapor TFNike Mercurial Vapor TF

Ghete pentru iarba artificiala - Artificial Grass (AG)

Ghetele AG sunt ca si ghetele TF pentru gazon artificial, dar mult mai bine echipate pentru tipul modern cu iarba artificiala 3G, care se simte mult mai mult ca o iarba reala decat vechile modele. Talpa arata cam la fel ca pe FG-uri, dar crampoanele sunt mai putine, modelate dupa niste forme speciale, pentru a imbunatati tractiunea si stabilitatea pe iarba artificiala.

Nike Mercurial Vapor AG

Nike Mercurial Vapor AG

Ghete pentru interior/sala - Indoor Court (IC)

Indiferent daca esti jucator de futsal sau pur si simplu te bucuri din cand in cand de meciurile de pe suprafetele interioare, ghetele IC, cu o talpa 'lipicioasa' sunt o necesitate.

Sálovky Nike React GatoSálovky Nike React Gato

ZOOM SUPERFLY 9 ELITE CR7 SG-PROAC
nike
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE SG-PROAC
nike
X SPEEDPORTAL+ FG
adidas
Sustenabilitate
X CRAZYFAST+ SG
adidas
Nou
ZOOM SUPERFLY 9 MDS ELITE FG
nike
Nou
ZOOM SUPERFLY 9 ELITE FG
nike
Nou
PHANTOM LUNA II ELITE FG
nike
Nou
PREDATOR ELITE FT FG
adidas
Nou
X CRAZYFAST INJ.1 FG
adidas
Sustenabilitate
PREDATOR ELITE LL FG
adidas
Nou
PREDATOR ELITE LL FG
adidas
Nou
ZOOM VAPOR 15 MDS ELITE FG
nike
Nou
Anterior
Urmatorul