End of Season Sale - Economisiți până la 60 % la articolele selectate -- days --:--:-- CUMPARA ACUM

Pavel Nedvěd: Stilul lui Ronaldo imi este mai apropiat decat cel al lui Messi

Un invitat special de la Juventus Torino ne-a acordat un interviu exclusiv.

Acea zi a fost perfecta. In Piata Karlín din Praga, chiar langa biserica, doua terenuri de joaca mici au fost construite, iar cativa baieti talentati au jucat meciurile lor acolo, in competitia Touch the Speed. Unul dintre cei mai faimosi jucatori din istoria Cehiei a fost acolo, urmarindu-i. Pana si vremea a fost minunata.

"Imi place foarte mult. E perfect", Pavel Nedvěd, castigatorul Balonului de Aur din 2003 si unul dintre reprezentantii adidas, a spus zambind.

La inceputul lui Septembrie, Pavel a zburat de la Torino, unde a devenit un faimos mijlocas, iar acum isi continua munca acolo ca vice-presedinte. A semnat numeroase postere si poze, dar nu la fel de multe pe cate poze a facut si, totusi, a gasit timp sa aiba o scurta discutie cu TOP4Football.

Pavel, ce iti place cel mai mult la un eveniment de acest fel?

Imi place mesajul. Arata ca cineva a lucrat din greu pentru a le asigura acestor baieti oportunitatea de a face miscare, de a concura si de a iesi din casa.

Si este de-ajuns?

Pentru mine, da. Cel putin pentru inceput. Pe vremea noastra, ne-am fi petrecut intreaga zi pe afara; acum parintii trebuie sa pregateasca un program variat si detaliat pentru a-i face pe copii sa ridice ochii din monitoare. De aceea nu am ezitat deloc atunci cand cei de la adidas m-au sunat si m-au chemat aici. Apreciez o astfel de idee.

Nu sunt astfel de evenimente in Italia?

In centrul orasului? Chiar in Piata? Nu prea cred. In Italia, doar organizarea ar fi atat de solicitanta incat ar trebui sa angajezi o suta de bodyguarzi. In Italia, fotbalul este un fel de religie.

Chiar mai mult acum, cand Cristiano Ronaldo joaca in Italia. Cum a schimbat asta liga din Italia?

Sosirea lui Ronaldo a ridicat intreaga Serie A la un cu totul alt nivel, iar Juventus este mandra ca a semnat cu un jucator atat de grozav.

Cum ai reusit sa gestionezi asta?

Cred ca am ales momentul potrivit. Nu a trebuit sa il convingem; a vrut sa se alature Juventus, el ne-a ales pe noi.

Ei bine, asta s-ar putea sa nu fie foarte diplomatic, dar ne poti spune care este un jucator mai bun: Ronaldo or Messi?

Nu ar fi foarte frumos din partea mea sa spun Messi (zambeste). Cu toate astea, spun acelasi lucru de cativa ani: stilul lui Ronaldo imi este mai apropiat, asa ca ma bucur mult ca il avem in echipa.

Interviu exclusiv cu Pavel Nedvěd

Interviu exclusiv cu Pavel Nedvěd

Interviu exclusiv cu Pavel Nedvěd