In zilele noastre, nu sunt multi jucatori care nu pun niciodata piciorul pe iarba artificiala. Echipele folosesc aceasta suprafata in special iarna, pe ea se joaca pe tot parcursul anului meciuri de liga a 5-a, iar pe ea s-au jucat si unele meciuri din Liga Campionilor. Nu toata lumea stie insa ca exista ghete de fotbal create special pentru gazon artificial.

AG = ghete de fotbal pentru gazon arficial

Abrevierea AG inseamna „gazon artificial”, asa ca este destul de clar ca aceste ghete sunt facute pentru a juca pe el. Iti explicam putin mai tarziu in articol de ce nu ar trebui sa folosesti ghete de fotbal obisnuite FG (teren ferm) pe gazon artificial. Acum sa ne concentram pe ce sunt crampoanele AG. Ghetele de fotbal pentru teren artificial  au, in comparatie cu ghetele clasice FG, o talpa mai durabila, mai multe crampoane (goloase), care au o forma mai rotunda. Sunt special concepute pentru a depasi provocarile unei suprafete artificiale si pentru a oferi cea mai buna aderenta si suport posibil. Diferenta dintre ghetele de fotbal AG si FG trebuie recunoscuta la prima vedere:

AG vs FG

De ce sa nu joci in ghetele FG pe gazonul artificial?

Raspunsul la aceasta intrebare este destul de usor - nu sunt concepute pentru asta. In primul rand, exista un risc crescut de ranire si nu este acoperit de garantie. Vezi, iarba artificiala genereaza mult mai multa caldura decat iarba naturala. Si deoarece talpile si dopurile ghetelor FG nu pot rezista acestor temperaturi pe termen lung, acestea nu vor rezista la fel de mult sau chiar s-ar putea deteriora destul de repede, mai ales primavara si vara. Iarba artificiala ofera, de asemenea, o aderenta mai buna. Atat de mult, incat crampoanele mai inalte si mai dure ale ghetelor FG se pot musca si se pot bloca in ea, in firele de iarba de plastic si granulele de cauciuc, astfel incat ligamentele tale s-ar putea sa nu-l poata prelua atunci cand schimba directia brusc. Si nu vrei asta cu siguranta.

Ghetele pentru gazon pot fi folosite si pe AG, destul de confortabil, dar talpa lor este conceputa in principal pentru terenuri cu un profil mult mai scazut. Si astfel nu iti vor oferi niciodata o aderenta si un sprijin la fel de bune ca ghetele AG. Se poate invata cel mai bine pe o iarba artificiala umeda sau putin inghetata.

Ghete de fotbal pentru gazon artificial pentru copii

Piciorul drept este foarte important pentru orice sportiv, inclusiv pentru copii. In timp ce ghetele FG nu sunt potrivite pentru terenuri artificiale, cele AG pot fi folosite pe iarba naturala. Avem la oferta o gama larga de ghete AG pentru copii dar si cateva ghete universale/hybrid, care combina cele mai bune dintre cele doua si sunt potrivite pentru a juca pe toate tipurile de teren. Din punctul de vedere al parintilor, daca tanarul tau talent comuta des intre iarba artificiala si cea naturala, acestea ar putea fi, luand in considerare pretul, cea mai buna solutie.

In concluzie...

Daca joci in mod regulat pe iarba artificiala si doresti sa performezi cat mai bine acolo, investirea in ghete de fotbal AG este in principiu o necesitate. Ele iti ofera cel mai bun suport, aderenta si siguranta pe aceasta suprafata moderna, asigurandu-te ca ai cea mai buna experienta de joc. Si despre asta este vorba.Love the game!