End of Season Sale - Economisiți până la 60 % la articolele selectate -- days --:--:-- CUMPARA ACUM

Există un mic fotbalist care crește acasă și este timpul pentru primele (a doua, a treia) ghete de fotbal? Alegerea cizmelor potrivite pentru copii nu este atât de ușoară pe cât ar părea. La urma urmei, nu este vorba doar de aspect și de marcă (adidas, Nike, Puma, etc.), ci de dimensiunea ghetei de fotbal, de materialul și de suprafața terenului pe care se va juca copilul tău.

Mărimea potrivită a ghetelor de fotbal pentru un copil

Principalul lucru este să știți dimensiunea corectă. Gheta de fotbal ar trebui să se potrivească perfect. Prin urmare, este necesar să măsurați cu atenție piciorul copilului, mai ales atunci când cumpărați online. Pentru un ghid detaliat și simplu despre cum să măsurați dimensiunea corectă a piciorului, consultați acest articol. Veți găsi acolo sfaturi bune și utile.

Ghete de fotbal pentru copii dupa tipul de suprafata

Cel mai important factor atunci când alegeți o pereche de ghete de fotbal este suprafața pentru care sunt proiectate. Suprafața determină tipul de talpă. Este necesar să distingem dacă copilul se va juca pe iarbă naturală, iarbă artificială sau în interior.

1)Ghete de fotbal pentru gazon natural

Crampoane

Acestea sunt ghetele de fotbal potrivite dacă cauți ghete pentru copii pentru iarbă naturală. Acestea vor oferi stabilitate pe teren uscat, dar și pe terenuri umede până la ușor noroioase.​​​​​ ​​Crampoanele pentru iarba sunt marcate FG (sol ferm), dar atentie, nu sunt potrivite pentru suprafete artificiale! Există un risc de vătămare și o anumită pierdere a posibilității unei reclamații.

dětské lisovky

De ce nu pot fi folosite clemele pe o suprafață artificială?

Granulația de cauciuc care formează umplutura pe iarba artificială generează temperaturi mai ridicate decât iarba naturală. Tălpile compactoarelor FG convenționale nu sunt construite pentru aceste temperaturi, spre deosebire de compactoarele AG/MG. Iarba artificială are, de asemenea, o tracțiune mult mai mare, astfel încât tacurile care nu sunt rotunde se pot „bloca” în așa fel încât să apară răniri dacă direcția de mișcare este schimbată brusc.

Daca copilul tau va alterna între gazonul natural si cel artificial și vei vrea o singura pereche de ghete atunci va trebui sa alegi fie crampoane AG ,fie crampoane MG. Acestea pot fi folosite pe ambele tipuri de suprafete.

Colecție de ghete de fotbal ale unor jucători celebri

Există o mulțime de modele de crampoane pentru copii din care să alegeți. De exemplu, jucătorul tău preferat te poate ajuta să alegi. Cei mai buni au propriile lor colecții. Foarte populare, nu numai în rândul copiilor, crampoanele în care joacă Lionel Messi , sau cele de la Nike în care joacă Cristiano Ronaldo.

Crampoanele, ghetele de fotbal cele mai des folosite, isi iau numele de la felul in care sunt confectionate, unde dopuri de plastic de diverse forme sunt presate in talpa.

Ghete de fotbal cu suprafață moale (umede, noroioase)

Pentru teren moale, când terenul este umed, cel mai bine este să folosiți ghete cu crampoane (SG). Crampoanele de pe tălpi sunt de obicei metalice (și pot fi înlocuite) și, de asemenea, mai înalte decât cele de pe cleme, așa că nu vor aluneca pe suprafețele umede și noroioase. Alte tehnologii ajută la asigurarea celei mai bune stabilitate și performanță posibile. De exemplu, Anti-clog traction  de la Nike pentru a respinge noroiul.

kolíkové kopačky

Ghete pentru teren ferm

Un hibrid al matrițelor și acelor clasice sunt ghetele pentru suprafețe moi. Pe tălpile lor veți găsi ambele tipuri de dopuri. Aceste cizme sunt, de asemenea, proiectate pentru suprafețe moi.

lisokolíky

2) Ghete de fotbal pentru copii pentru gazonul artificial si alte suprafete

Pentru iarba artificială există ghete speciale marcate AG sau MG (artificial/multi ground). Aceste cizme sunt, de asemenea, soluția ideală 2 în 1 dacă copilul tău alternează între jocul pe gazon natural și artificial. Pot fi folosite atât pe gazon artificial, cât și pe gazon convențional.

Un alt tip de ghete sunt cele pentru gazon sintetic (TF). Acestea au vârfuri mici de cauciuc pe toată talpa lor și sunt proiectate pentru gazon artificial de toate lungimile, precum și pentru pietriș, zăpadă sau beton. Cu toate acestea, vor aluneca pe iarbă.

3) Ghete de interior pentru copii

Ghetele de sală (IC) nu au vârfuri. Scopul lor este ușor și clar - utilizare numai în interior. De la sălile de sport de la școală la sălile profesionale. Pe lângă futsal pe parchet, acestea pot fi folosite și pe suprafețe cauciucate.

sálovky

Cele mai accesibile ghete de fotbal pentru copii

De asemenea, cizmele de cauciuc merită cel puțin o mențiune. Pentru mulți fotbaliști, primele lor ghete de fotbal. Celebrele „cauciucuri” sunt accesibile și relativ durabile, mai ales în partea lor de cauciuc. Textilele, pe de altă parte, se usucă rapid. Sunt potrivite pentru iarbă și pietriș. Pentru cei care caută o alternativă accesibilă, există însă și modele la prețuri comparabile și mai bune, mai moderne. Iată o prezentare generală a celor mai accesibile ghete de fotbal de pe site-ul nostru.

Ghete de fotbal pentru copii dupa material

Un alt factor care afectează direct prețul este materialul. Cel mai comun este sintetic, care este ușor de întreținut, durabil și rezistent la apă. Acești pantofi sunt și cei mai accesibili. Cea mai înaltă clasă sunt ghetele de fotbal din piele.. Deși acestea sunt mai scumpe și necesită cea mai mare întreținere, sunt, de asemenea, cele mai durabile și oferă cel mai mult confort și protecție piciorului după călcarea lor, precum și cel mai bun control asupra mingii.

Ghete de fotbal cu șireturi vs fără șireturi

Ghetele de fotbal sunt împărțite în modele cu șireturi și modele fără șireturi . Cele fără șireturi permit o senzație mai bună a mingii, dar trebuie să se potrivească perfect piciorului încă de la început. Unele modele fără șireturi au șireturi pe partea exterioară a copiului. Ambele tipuri sunt disponibile și în lungime de gleznă. Ghetele mai înalte sunt finisate cu un ciorap, care îmbunătățește legătura dintre picior și gheată și sporesc confortul.